Indonesian-Greetings

Pa, ne auzim, te pup, ai grija (de tine), vorbim mai incolo, ciao, see ya, ciuz, te-am tucat, haidi pa, sa fii bine sau sa te stiu bine.

Asta este o mica lista a formelor de salut din cercul meu de cunostinte, interactiuni, prieteni, lasand la o parte formularile standard din mediul de lucru – o zi buna/faina/la revedere and so on.

Daca le iau pe rand despre pa as putea spune ca eu nu il folosesc aproape niciodata – mi se pare rece, expeditiv si sec ca si cum ai lins bolul de crema pentru pandispan si il pui in chiuveta pentru altcineva sa il spele.

Ne auzim si vorbim mai incolo mi se pare ca il folosesti cu cei cu care vorbesti de mai multe ori pe zi si cu care nicio conversatie nu are o continuitate imediata sau mai bine spun conversatia nu se termina niciodata.

Ai grija de tine cred ca il foloseste mama cand te suna de la distanta sa vada daca ai frigiderul plin, pentru ca ea nu mai poate sa aiba grija de asta sau cu o prietena cu care te auzi cand si cand sa va mai povestiti saptamanile. Si am un semn de exclamare care imi spune ca pe asta am preluat-o cu totii de pe vremea telenovelelor.

Ciao si see ya si ciuz il folosesti cu apropiati cu care te vezi sau auzi de cateva ori pe saptamana. Aici pot sa intre si cei din categoria ne auzim.

Haidi pa este special pentru mine. Il simt ca pe o forma de expediere  pe care o accept din partea putinor persoane – cele care au impartit salteaua sau ultimul colt de paine cu mine.

Sa fii bine sau sa te stiu bine sunt ultimele intrate in lista mea de goodbyes si care au rezonat puternic cu mine. Sa fii bine imi da o stare de familiaritate, de “nu ne cunoastem bine, dar sigur o sa ne cunoastem”, “ma interesezi”, “imi pasa”, “stiu ca poti”, “spor in ce faci”, “ne auzim”.

Tu te intrebi cum iti iei ramas bun de la prieteni, amici, cunostinte, colaboratori, familie?

Pentru ca “Nimeni nu spune ceva fara sa se orienteze dupa cel caruia i se adreseaza.” Traian Herseni

Sursa Foto: travelfoodfashion.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *