Cat de usor este sa iti faci un plan, mai ales cand il pui pe hartie. Sa iti tragi liniute cu lucrurile pe care le ai de facut, de la alegerea domeniului, hostingului, pana la lucrurile despre care vei scrie. Cat de usor este si sa arunci cu banii, sa iti cumperi domeniu, sa treci prin toti pasii de implementare, de la teme, fonturi pana la plugin-uri sau mici coduri care sa iti faca blogul aerisit. Si cata placere finala sa vezi ca lista de liniute se micsoreaza, ca nu mai ai nevoie sa astepti dupa confirmari, nu mai ai nevoie sa depinzi de altii, ci pur si simplu poti sa te apuci de treaba.  Dar cu toate liniutele finalizate, tu scrii despre nescris.

Despre asta vreau sa scriu acum, despre cum am dat drumul blogului in urma cu aproape 2 saptamani si cum nu am scris, desi asta a fost esenta tuturor pasilor pe care i-am parcurs in primul paragraf.

Imi plac introducerile, desi de multe ori incerc sa le evit ca sa nu plictisesc, dar prin ele eu imi creez tabloul. Acest tablou ma duce acum la intrebarea: Ce ne face sa nu finalizam lucrurile pe care ni le propunem? O intrebare complexa cred, la care fiecare are un raspuns propriu. 

Poate ca 2 saptamani nu este mult si nu am de ce sa imi pun intrebari, poate ca urgenta asta de a scrie este o scapare din cotidian sau poate ca nescrisul este un semn (of, semnele astea!) ca de fapt nu ar trebui sa scriu…

Dar ce ma face pe mine acum sa scriu despre nescris. Vreau sa ma justific? Vreau sa fiu inteleasa? Vreau sa mi se dea dreptate? Fata de cine si in fata cui? Ca doar nu ma citeste nimeni (cred). Vreau sa ma auto-justific? Nici, pentru ca altfel n-as fi scris despre asta, mi-as fi gasit scuze in capul meu si as fi revenit aici cand as fi avut chef. Ce vreau de fapt este sa scriu, iar daca acum vreau sa scriu despre nescrisul meu, inseamna ca asta este important pentru mine si mai inseamna ca asta nu ma poate duce decat inainte, spre scris.

Asa cum puietul din imagine se duce in sus, fara filtre. 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *